در این مطلب شما با یکی از غذاهای سنتی میهمانی های دماوند بیشتر آشنا خواهید شد.
مواد لازم:
• برنج: 6 پیمانه
• گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه): 1 کیلو
• لپه: نصف پیمانه
• آلو خشک (بدون هسته): نصف پیمانه
• پیاز متوسط: 3 عدد
• مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران (از هر کدام به مقدار مساوی): 1 قاشق سوپ خوری
• نمک: به مقدار لازم
• زردچوبه: به مقدار لازم
• پیاز (برای پخت گوشت): 2 عدد
• روغن: به مقدار لازم
• زعفران (برای طعم دار کردن گوشت): به میزان لازم
طرز تهیه:
1. سه عدد پیاز را خلال کنید و پیاز داغ را آماده کنید.
2. گوشت را تکه تکه کنید و همراه با دو عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بگذارید بپزد. بعد از این که گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آبش تمام شود و به روغن بیفتد.
3. لپه را آب پز کنید، آلبالوها را به مدت یک ساعت خیس کنید. لپه ها و آلبالو را آبکش کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و کمی تفت شان دهید. در پایان این مخلوط را به پیاز داغ اضافه کنید.
4. برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و موقع دم کردن، مخلوط ادویه پودری را لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو را روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.
نکته: زمان سرو برنج، مخلوط آلبالو و لپه و گوشت را روی برنج بگذارید.